Kursus i brætspilshistorie

Det er nu muligt at tilmelde sig kurset Meaningful Play: Ancient Board Games in Context som jeg udbyder på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier (ToRS) ved Københavns Universitet til foråret. Undervisningen kommer til at ligge tirsdag fra 11-13 og torsdag fra 8-10.

Hver uge fokuserer på et nyt spil eller en ny spiltype fra bronzealderen og frem til i dag. Og ligesom bøger skal læses og billeder skal ses, skal spil naturligvis også spilles før man for alvor kan diskutere dem. Derfor er tirsdagene sat af til at spille ugens spil, og torsdagene til at diskutere dem.

Formålet er at give deltagerne et overblik over brætspilshistorien og en fornemmelse for hvilken rolle spil har spillet i forskellige kulturer gennem tiderne. Jeg er særligt interesseret i hvilke betydninger spillene er blevet tillagt som repræsentationer af den omgivende virkelighed og de forestillinger der knytter sig til den.

Hvorfor synes kongespillet fra Mesopotamien at være modelleret over de fårelevere præsteskabet brugte til at spå i? Hvad er sammenhængen mellem det egyptiske slangespils forsvinden og den kultiske symbolik der synes at knytte sig til det? Og hvilke konsekvenser har det egentlig for forståelsen af chaupar at den britiske udgiver ændrede spilretningen til at følge urets da han patenterede det som Ludo?

Tilmeld jer via Åbent Universitet og vær med til at finde svarene inden det er for sent. En tredjedel af fagene på ToRS er allerede forsvundet, og flere vil følge de kommende år. Det er med andre ord ved at være slut med eksotika og obskura.

download gerne plakaten og spred budskabet omkring jer hvor end det måtte give mening.
161025_kursus-i-braetspilshistorie

Reklamer

2 comments

 1. Robin Glinka

  Det er for fedt. Kan jeg være med over videokonference? Jeg vil gerne have kurset på mit CV.

  Håber alt er vel.

  Robin

  • Jacob

   Desværre, Robin, videokonferencer er so next century på Humaniora. Sidst jeg havde fjernstuderende kunne universitetet ikke engang finde ud af at låne mig en diktafon til at optage forelæsningerne med. Men du er naturligvis altid velkommen til at kigge forbi til et spil næste gang du mellemlander.

Instant Karma

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s