Forbudsindien

Dagens Times of India byder på en række ikke nærmere forbundne historier der alle kredser om temaet forbud. Jeg betragter ikke mig selv som værende synderligt konspiratorisk anlagt, men kan ikke se andet end at de indiske magthavere forsøger at forbyde landet ud af dets åbenlyse ulandsstatus.

Det første parodiske tegn så jeg allerede for ti år siden i en overdimensioneret rundkørsel i Chennai. Her havde myndighederne sat en tilsvarende overdimensioneret informationstavle op med ordene “No Smoking Allowed In Public Places”.

På de tværgående metalstivere ved foden af skiltet sad fortovsfolket naturligvis på rad og række og drak chai og røg cigaretter.

I dag kan man så læse at Ahmedabad fra næste år kun vil tillade økovenlige ganeshstatuer der ikke forurener Sabarmati når tilbederne smider dem i floden ved afslutningen af den årlige festival til ære for elefantguden.

Og sikhernes højeste råd Akal Takht har besluttet at det ikke længere skal være tilladt at opbevare religionens hellige bog Granth Sahib i husstande med hjemmebar. Heller ikke husstande hvor der nydes tobak eller halalkød vil længere have lov til at få besøg af denne sikhernes sidste guru i bogform.

Håndkøbsmedicin der er stærkt vanedannende eller decideret farlig skal desuden mærkes med de ikke nærmere forklarede initialer “Rx”. Misbrugere og potentielle selvmordere vil således være tydeligt informeret om hvilke præparater de kan kaste sig over uden først at skulle besvære sig med recepter.

Sidst men ikke mindst er det blevet forbudt terroranklagede i landets fængsler at studere ud over hvad der sådan cirka svarer til syvende klassetrin. Ingeniør- og arkitektstudier bliver anset som særligt farlige. De vil nemlig gøre det muligt for indsatte at grave underjordiske gange ud af fængslerne.

Måske nogen skulle tage et gensyn med The Great Escape. Så vidt jeg husker havde Charles Bronson ikke nogen videregående uddannelse i den film.

Reklamer

One comment

  1. Moesgaard

    Godt jeg har sat mit tekstudvalg fra Granth Sahib i kælderen med de unævnelige ting, der foregår her i lejligheden. Det ville ellers være en oplevelse at blive stormet af en spydbevæbnet sikh task force!

    Og Rx er vist en almindelig angelsaksisk medicinsk forkortelse for Recept..

Instant Karma

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s